Lenny Cay SSL – Säker företagssida

Lenny Cay Saker Hemsida SSL

Webbläsarna kräver SSL Certifikat

SSL = Secure Socket Layer

Trafiken till och från din sida läggs i ett säkert lager, ett krypterat säkerhetslager.
Detta visas med ”Säker” och HTTPS före din domänadress (S = Secure – Säker).
Är ditt företags hemsida en osäker hemsida har den enbart HTTP.

Därför behöver du ett SSL certifikat, en HTTPS-adress.

Har ditt företag en hemsida så behöver du en HTTPS-adress. Sluta läck dina användares uppgifter i orätta händer, som bedragare eller spam-robotar. Sluta tappa i ranking på Google samt få en sajt som syns och inte döljs av sökrobotar.

 

Har du hört talas om SSL-certifikat eller HTTPS?

Information skickas både från hemsidans server till din webbläsare och tvärtom när du surfar på internet. All information som skrivs in i olika formulär på sajter, som E-postadress, kortnummer, telefonnummer och lösenord skickas till hemsidornas server.

På en hemsida med HTTP före domännamnet är inte denna information krypterad och kan plockas upp av personer som vill komma åt dessa uppgifter.

Men en sida med SSL-certifikat, som därmed har HTTPS före domännamnet, är skyddad genom krypterad trafik. Om du låter användare fylla i information i formulär bör du absolut ha HTTPS.

Fördelar med ett SSL-certifikat

  • Det ger dig en knuff uppåt i ranking på Google
  • Det ger ett professionellt och seriöst intryck till dina besökare och kunder
  • Det skyddar dina kunders information så de slipper oroa sig när de besöker din webbplats

Platstjänster, sidan där du kan se var du är geografiskt och visa närliggande butiker på en karta, inaktiveras av webbläsarna på sajter som saknar SSL-certifikat.
Ditt företag syns inte helt enkelt, och finns därmed inte längre.

Lenny Cay se SSL osakra sidor

Webbläsarna ökar trycket på säkerhet

Redan förra året började alla populära webbläsare varna användarna för de sajter som inte har SSL-certifikat med en informationsruta där det står ”Varning, denna sida är inte säker”.

Google tar ett säkerhetssteg till.

Man meddelade att från och med början av juli 2018 kommer ALLA sidor på internet utan SSL-certifikat, att markeras som “Inte säker” före domänadressen. Detta, om något, är skäl nog att så snabbt som möjligt införskaffa ett SSL-certifikat, för att undvika att tappa besökare på din hemsida.

Dessutom meddelar stora internetaktörer som Microsoft och Apple att de kommer att straffa sajter som har HTTP, och premiera HTTPS.

 

Men du och ditt företag då?

Behöver DU certifiera ditt företags hemsida med SSL och få en HTTPS-adress till din hemsida? Nej, om du totalt struntar i dina kunders och ditt företags säkerhet och om du inte vill att ditt företag ska synas eller hittas. Annars Ja, och så snabbt som möjligt.

 

Hur går det då till

Du köper ditt certifikat från en godkänd utgivare, i detta certifikat ingår ett flertal filer som ska läggas in på din webbserver. Sedan behöver du konfigurera filerna på din sajt så att de visar dina sidor rätt för besökarna. Tänk också på att omdirigera de användare som surfar till de tidigare HTTP-adresserna till din nya säkerhetscertifierade HTTPS-sida.

Eller…

…så kontaktar du oss på 070 – 284 35 00 direkt, så ordnar vi allt åt dig på 1 dag.

Förlora inte fler kunder. Säkra din hemsida idag!